Pandanet Go European Team Championship 2016/2017 po 6. kole

uverejnil:Juraj Waczulik 04.02.2017 | kategória:Medzinárodné Go podujatia

Súťaž tímov sa preklopila do druhej polovice, tak vás chcem informovať ako si počína náš tím. V tomto ročníku stojíme horšie ako minulý rok, kedy sme skončili na 4. mieste s 11 bodmi.

Po šiestom kole sme na 10 mieste len s 3 bodmi. V podstate stále bojujeme o udržanie sa v B lige, lebo vzhľadom na zvýšený počet krajín, ktoré sa zúčastňujú súťaže, sa počet mužstiev v tejto lige zníži v budúcom roku na 10. To znamená, že dve posledné mužstvá automaticky zostupujú a tretie bude hrať baráž o udržanie sa v druhej lige s víťazom ligy C. 

V posledných 5. kolách nás čakajú dvaja slabší súperi a traja lídri tabuľky, ktorí bojujú o postup do prvej ligy. Budeme ešte hrať s Belgickom, ktoré je na predposlednom mieste, Švajčiarskom, ktoré je tesne pred nami na 9. mieste, s momentálne druhým Talianskom, tretím Rakúskom a Veľkou Britániou, ktorá je teraz štvrtá.

Ak sa chceme vyhnúť barážovému zápasu, tak podľa mojich odhadov musíme získať ešte aspoň 4 body. Verím, že nám to podarí podarí.

 V utorok 7.2. hráme dôležitý zápas so Švajčiarskom. Postavili sme našu najsilnejšiu zostavu, tak dúfam, že všetko dobre dopadne. Držte nám palce!

  

Juraj Waczulík

Kapitán slovenského tímu

 

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.