Škola Go pre mládež


  1. Čo to je: Ako už názov hovorí, chceli by sme pomôcť našim goistom zlepšiť sa v Go. Stať sa dobrým hráčom Go nie je vôbec jednoduché. Nás samých stálo veľa času a úsilia dostať sa tam, kde sme v Go teraz, a to ani zďaleka nie je to, o čom sme snívali, keď sme Go začínali hrať Môže byť veľa dôvodov, prečo sa hráčovi Go prirodzene a systematicky nezlepšuje jeho výkonnosť. Jedným z nich je neschopnosť nájsť v partii vlastné, ako aj súperove chyby, a poučiť sa z nich. Prípadne sa stáva, že hráč vie, že v nejakej situácii na doske neskončil dobre, ale sám nepríde na to, čo mohol zahrať, aby z toho vyšiel s lepším výsledkom. Iným dôvodom môže byť nedostatok motivácie venovať Go dostatok času, prípadne nedostatok chuti prekonať začiatočnú zdĺhavú cestu, kým do toho človek trošku začne vidieť. V oboch prípadoch je užitočná pomoc silnejšieho hráča, najmä pri analýze partií, a preto sme sa rozhodli založiť túto školu Go. 
  2. Pre koho to je: Budeme radi, ak sa do našej školy Go zapojí čo najviac detí, ale vítaní sú aj dospelí, pokiaľ ešte neprekročili hranicu 10. kyu.
    Keďže je pre tréning najlepšie, aby medzi sebou hrali hráči približne rovnakej výkonnosti, rozhodli sme sa vytvoriť 2 skupiny – Začiatočníci(20. kyu – 16.kyu) a Pokročilí(15.kyu– 10. kyu)
  3. Ako to bude prebiehať: Najprv sa vylosuje, kto s kým bude hrať v rámci svojej skupiny. V prípade nepárneho počtu hráčov bude jeden hrať s lektorom svojej skupiny. Následne spolu hráči odohrajú partiu cez internet, v čase, na ktorom sa dohodnú. V určenom čase lekcie, na ktorej bude prítomná celá skupina a lektor, prebehne cez skype analýza partie. Varianty a možné ťahy budú lektori ukazovať cez kgs. Na zahriatie mozgov poslúži na začiatku lekcie malé tsumego, ktoré sa bude spoločne riešiť. 
  4. Termíny a čas lekcií: od 3. novembra, vždy v utorok večer (deň je možné zmeniť po dohode s lektorom), 19:00 – 20:30  (začiatočníci) / 20:00 – 21:30 (pokročilí)
  5. Pravidlá: Japonské, 30 min., 3x60´´ bjojomi, 6 komi, rovné partie
  6. Lektori: Zuzana Králiková, 3. kyu (začiatočníci), Boris Dovčík, 4. kyu (pokročilí)
  7. Miesto hrania a demonštrácie: KGS, miestnosť Slovenská koliba
  8. Miesto lekcie: Skype
  9. Cena kurzu: 1. cyklus (kým neodohrá partiu každý s každým) zdarma, od 2. cyklu dobrovoľný dar pre GKK v ľubovoľnej výške, pre deti do 10 rokov zdarma
  10. Registrácia: mailom na zuzanka.kralikova@gmail.com alebobdovcik@gmail.com

Zoznam prihlásených hráčov nájdete v tejto tabuľke