Report z 51. pražského turnaja

uverejnil:Lukas Vyletel 02.09.2023 | kategória:Všeobecné

Na prelome apríla a mája sa konal 51. pražský turnaj. Tento rok bol tvorený 6 kolami počas 3 dní a to od soboty do pondelka, keďže pondelok 1. mája bol Sviatok práce. Išlo o veľký medzinárodný turnaj s účasťou 156 hráčov, pričom zo Slovenska boli ôsmi hráči, z čoho jeden bol profík Pavol Lisý. Tento turnaj je taktiež zaujímavý obrovským cenovým fondom presahujúcim hodnotu 10 000€. Okrem prvého až desiateho miesta boli oceňovaní aj napríklad najlepší hráči v každej triede, najlepší juniori a najlepšia žena či hráči s 6, 5 alebo 4 bodmi.

Zaujímavosťou turnaja bola elektronická go doska, ktorá partiu automaticky prenášala na internet.

S ňou sa hralo na tretej doske. Okrem toho bola na turnaji prítomná čajovňa, ktorá ponúkala zadarmo občerstvenie počas hrania. Navyše počas turnaja prebiehal krst novej českej knihy o Go.

Turnaj nakoniec vyhral Yang Yaoling 7d z Veľkej Británie bez straty jediného bodu. Zo Slovenska sa najlepšie samozrejme umiestnil Pavol Lisý 2p na 5. mieste so 4 bodmi. Okrem toho pekný výkon podal Radovan Schmotzer 21k (v čase písania tohto článku už 13k!), ktorý prehral len jednu hru zo šiestich.

Zo Slovenska sa ďalej zúčastnili Ondrej Králik 2d (3 body, momentálne 3d), Juraj Waczulík 1d (2 body), Oliver Seman 2k (4 body, momentálne 1k), Slavomír Králik 3k (2 body), Pavol Almáši 5k (4 body, momentálne 3k) a Michal Almáši 7k (3 body, momentálne 5k)

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.