Spišský turnaj Go 2023 – reportáž

uverejnil:Lukas Vyletel 25.04.2023 | kategória:Reporty

V dňoch 14. – 16.4.2023 sa konal každoročný Spišský/Levočský turnaj Go. Prebiehal typicky vo Ville Fam na Vodárenskej ulici. Tento rok sa ho zúčastnilo 16 hráčov, čo je o kúsok menej, ako zvyčajne, no okrem Slovákov nás prišiel navštíviť aj jeden Čech. Hralo sa s časom 40 minút + 15 sekúnd na ťah a handicap bol redukovaný o 2.

Okrem finančnej ceny boli prvé tri miesta odmenené zlatou, striebornou alebo bronzovou pamätnou mincou z Levoče. Zvíťazil neporazený Oliver Seman 3k (po turnaji už opäť 2k), druhý bol Ondrej Králik 2D so 4 výhrami a tretí skončil Boris Dovčík 3D s 3 výhrami. Odmenená bola aj Zuzana Králiková 1k na štvrtom mieste a to špeciálnou, zemiakovou medailou, ktorá až príliš pripomínala obyčajný kus zemiaku.

Mimo turnaja sme v sobotu ako skupina navštívili Starý minoritský kostol, známy taktiež ako Čierny kostol, kde sme mali aj zaujímavý výklad. Veľká časť účastníkov sa išla potom poobede okúpať do termálneho kúpaliska Vrbov, ktoré je asi 20 minút autom od Levoče. Po večeroch sme hrali spoločenské hry.

Turnaj sme si aj napriek nižšiemu počtu účastníkov užili a určite sa oplatí ho navštíviť opäť. Pre Košičanov je to len približne hodina cesty autom a ubytovanie je za veľmi dobrú sumu, ktorú navyše prepláca dotácia na GPS turnaje.

Oliver Seman

Výsledky turnaja: https://www.sago.sk/blog/648

Fotografie: https://www.facebook.com/SlovakGoAssociation/posts/pfbid02MpnURJ16E6n8V5TrKJvSxa8MPmjCYHLkzHDbawP1iAHuT8c9ExHNBGQothpwzeMdl

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.