Michael Winkler Memorial vo Viedni (Report z turnaja)

uverejnil:Lukas Vyletel 24.10.2022 | kategória:Reporty

Cez víkend 1.-2. októbra 2022 sa vo Viedni konal druhý ročník turnaja Michael Winkler Memorial. Z Košíc sa ho zúčastnili 3 účastníci a ďalší 2 sa ku nám pridali v Bratislave. Nebol to najmenší turnaj, keďže v ňom hralo až 43 hráčov z 8 rôznych krajín, z toho vyše polovicu tvorili deti a mládež.

Z Košíc sme vyrazili v piatok poobede. Prespávali sme v Bratislave a ráno sme sa autom previezli do Viedne. Zábavným prekvapením počas prvého kola bola skúška sirén, ktorá začala počas našich partií. Našťastie sme o nej boli vopred informovaní a tak sme len hrali ďalej. Program sme mali celkom preplnený, ale stihli sme 2 povinné súčasti každej návštevy Viedne: schnitzel, ktorý ponúkali samotní organizátori, a horúcu čokoládu na benzínke.

Hrali sa 3 partie v sobotu a 2 v nedeľu s časovým systémom kanadské byo-yomi 1 hodina + 15 minút na 30 kameňov. Celkovo sa nám darilo celkom fajn, Ondrej Králik(1D) skončil na 6. mieste, Oliver Seman(3k) uhral 3 body a postúpil na 2. kyu, Dominik Hrdina(9k) s 3 bodmi získal 40 ratingových bodov a od ďalšej triedy ho delia len 3 ratingové body a aj Slavomír Králik(2k) si po turnaji vo Wroclawe vylepšil rating o ďalší cenný 1 bod. V sobotu s nami hral aj Július Masarovič(5k), ktorý sa strategicky priblížil k nižšej triede, aby na slovenských turnajoch dostával väčšie hendikepy, ale kúsok mu k tomu 6. kyu ešte chýba.

Oliver Seman

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.