Report z Majstrovstiev Európy párov 2022

uverejnil:Lukas Vyletel 18.10.2022 | kategória:Reporty

Spoločne s Peťom Smolárikom sme sa 8.-9. októbra zúčastnili na Majstrovstvách Európy v párovom go 2022 v Štrasburgu vo Francúzsku. Organizovala ich česká hráčka žijúca v Štrasburgu, Jitka Bártová. Turnaja sa zúčastnilo 21 párov z 9 európskych  krajín.

S Peťom sme sa stretli v Prahe a ďalej sme pokračovali nočnou jazdou autobusom. Do Štrasburgu sme dorazili v sobotu skoro ráno, v deň turnaja a doobedie sme mali na potulky mestom. Štrasburg má krásnu architektúru a jedinečnú atmosféru bez bilboardov a reklám. Peťo mal plán a aj za ten krátky čas, čo sme mali, sme stihli pozrieť historické centrum. To je umiestnené na ostrove a je na zozname svetového dedičstva UNESCO. Našu prehliadku sme zakončili na vyhliadke gotickej katedrály Notre-Dame de Strasbourg. Tu sa mi podarilo kúpiť aj krásnu francúzsku baretku pre moju dcéru. 

Poobede nás už čakal turnajový program. Hralo sa v centre mesta, 3 partie/sobota, 3 partie/nedeľa, Fisherov čas 25 minút. Pokyny od Peťa zneli jasne: mirror go. Od Milana Jadroňa sme dostali dobrý tip a našim súperom sme venovali darčeky zo Slovenska (čokoládky Deva).Večer nás čakala spoločná večera v miestnom podniku, kde nás pohostili domácou špecialitou Tart Flambée (niečo ako tenká pizza so smotanou, slaninkou a cibuľou) a pivom.

Víťazom turnaja sa stal neporazený domáci pár Ariane a Benjamín (5D), ktorý sa zároveň kvalifikoval na Amatérske majstrovstvá párov do Japonska (december 2022). My sme uhrali 3 body zo 6, podľa očakávaní. Triedovo slabšie páry sme porazili, silnejšie páry porazili nás. 

Na rozlúčku Peťo naplánoval vyhliadkovú plavbu loďou, ktorá končila pri budove Európskeho parlamentu. Áno, Peťo krútil hlavou, ako môžem počas jazdy chytať pokémony, lebo Štrasburg sa skutočne oplatí vidieť!

Na záver sme ešte stihli pohár kvalitného vínka a späť domov.

Štrasburg, ale aj párové go, má svoje čaro. Čo jeden mieni, partner mení. 

Ďakujem Peťovi za spoločnú hru.

 

Lucia Takáčová

Fotografie z turnaja nájdete na Facebook stránke Slovenskej asociácie Go: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=SlovakGoAssociation&set=a.554621779998550

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.