Sústredenie na Sigorde a Turnaje na Ďalekom východe

uverejnil:Lukas Vyletel 13.09.2022 | kategória:Reporty

Od pondelka 29. augusta do nedele 4. septembra prebiehala pri vodnej nádrži Sigord celotýždňová Go akcia. Začali sme Go sústredením pre mládež, ktoré trvalo od pondelka do štvrtku. Účastníci boli rozdelení na 2 skupiny – začiatočníkov a pokročilých. Za skupinu začiatočníkov bola zodpovedná Žužu, a v skupine mala 3 účastníčky - Grétku a Ajku Takáčové (9 a 4 a trištvrte roka) a Lenku Vojtekovú (Braňova vnučka, 8 rokov). Skupinu pokročilých učil Boris, a chodilo mu tam 6 mládežníkov – Braňo Šušlík (60 rokov, 15. kyu), Damián Seman (12 rokov, 12. kyu), Dominik Hrdina (12 rokov, 9. kyu), Paľo Almáši (19 rokov, 7. kyu), Oliver Seman (15 rokov, 3. kyu) a dokonca aj Ondrej Králik (takmer 17 rokov, po turnaji už 1. Dan), ktorý mal pôvodne učiť skupinu mierne pokročilých, ale keďže niekoľko prihlásených účastníkov nakoniec nemohlo prísť, zrušila sa a jej prítomní účastníci boli pridaní medzi pokročilých.

Okrem Go sme mali veľa zaujímavých voľnočasových aktivít. Boli sme sa člnkovať na Sigorde, počas čoho vypukla vojna medzi dievčenským člnom (ktorý vesloval Boris) a chlapčenským člnom. Špliechalo sa ostošesť a dievčatá jednoznačne vyhrali, pretože sme zatlačili nepriateľa na útek. Trošku neplánovane potom Žužu zachrípla a postupne stratila hlas (čomu nepomohol ani liečebný nanuk a liečebná kofola), ale aspoň si Slavo a Ondrejko mohli vyskúšať, aké to je, učiť jej skupinu :D

Tiež sme boli jeden deň v bazéne, zahrali si plážový volejbal a urobili si zápasy sumo na piesku, s rôznymi handicapmi, kde sme my najväčší nemohli používať jednu až štyri končatiny (v tom prípade sa dalo iba gúľať, čo úplne znemožňovalo chytenie súpera). V ďalší deň sme si zahrali normálny volejbal a metlobal, kde sa Grétka a Lenka ukázali ako perfektné stíhačky, a Ondrejko a Boris ako úžasné zlaté strely.

Mali sme aj pingpongový stôl, ktorý sa veľmi hojne využíval. V stredu večer prišli na Sigord ďalší hráči Go a spoločne sme si užili živú hudbu v krčme U Malého Mucha. Vo štvrtok doobedu sme sa spoločne vydali na exkurziu do Opálových baní, kde sme sa preniesli do minulosti a spoznali, aký bol život baníka v dávnych časoch.

Vo štvrtok poobede sa konalo MSR v párovom Go a rengo. Zápasy boli veľmi napínavé a väčšinou vôbec neboli jednoznačné, stále sa menilo, kto je vo vedení, a veľkú rolu hral aj čas, teda jeho nedostatok na konci partií. Výsledky si môžete pozrieť na stránke sago.

V piatok sa konalo MSR 13x13 a večer 1. kolo GPS turnaja, ktorý pokračoval do konca víkendu.

Po večeroch sme hrali rôzne spoločenské hry, napr. Poker, Krycie mená, Ligretto, Sabotéra a tiež sme mali zaujímavú kultúrnu vložku, v podobe prednášky Mira Šmída, o jeho zážitkoch z Kórey.

Sústredenie považujeme za úspešné, pretože všetkým jeho účastníkom sa na GPS turnaji darilo pekne a všetci títo ľudia postúpili v ratingu. Niektorí mládežníci, napr. Boris Djubek, aj získali nové triedy. Sústredenie nám spríjemňovali aj dvaja verní spoločníci – Lola a Mátis (teda Mates).

Zuzka Králiková

Fotografie z akcie nájdete na Facebooku Slovenskej asociácie go:
https://www.facebook.com/SlovakGoAssociation/posts/pfbid0RbQarXSGUBmB6nUqQaX1eGdjRuA9FTzG2Lb6EqVomrVA4N2tYvrzMLBZC17ikUKbl

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.