Reportáž z Európskeho Go kongresu 2022

uverejnil:Lukas Vyletel 06.09.2022 | kategória:Reporty

Toto leto sa európsky Go kongres konal v rumunskom mestečku Vatra Dornei, od 23. júla do 7. augusta. Zúčastnilo sa ho niekoľko našich goistov: Boris Dovčík, Martin Strelka, Ondrej Králik, Zuzana Králiková, Ivan Oravec a Szilárd-Mihály Papp. Taktiež sme na kongrese stretli čestných členov slovenského Go, a to Arveda Weigmanna z Nemecka a Krzysztofa Podbiola z Poľska.

Boris, Ondrejko a ja (Žužu) sme hrali na kongrese 1. týždeň hlavného turnaja a víkendový turnaj. V hlavnom turnaji sa z nás najviac darilo Borisovi (2D), pretože mal po prvých 4 kolách 4 výhry s rôznymi danovými hráčmi, a prebojoval sa na 5. kolo až do top skupiny, kde hrali najsilnejší európski hráči a niekoľko ázijských. 5. kolo hral proti Lukášovi Podpěrovi (7D) z Česka a nakoniec prehral, ale považujeme za veľký úspech už len to, že sa Boris medzi týchto silných hráčov dostal. Spolu s Borisom sme sa zúčastnili aj párového Go, ale keďže sme mali ťažkých súperov, ako napr. Benjamin-Dréan Guenaizia (6D) + Julia Seres (2D) alebo Tanguy Le Calvé (1p) + Alexandra Urbán (2d), tak sme všetky 3 kolá prehrali, ale aspoň sme súperov potrápili a potrénovali sa. Ja som sa zúčastnila aj ženského turnaja, Ondrejko sa zúčastnil turnaja Rapid a Boris EGF meetingu. Martin Strelka a Ivan Oravec hrali víkendový turnaj, 2. týždeň hlavného turnaja a tiež sprievodný turnaj Saijo memorial. Miško Papp prišiel spolu so svojím otcom Szilárdom Pappom na sprievodný turnaj v kategórii U12, kde sa mu pekne darilo – získal 2 body z 3, a tiež si zahral jedno kolo Rapid turnaja, ktoré vyhral.

Fotky si môžete pozrieť na facebooku:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=516882563772472&set=pcb.516883127105749

Zuzka Králiková

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.