Kvalifikácia na Pair Go Official Handicap Tournament

uverejnil:Lukas Vyletel 05.12.2021 | kategória:Reporty

28. novembra sa uskutočnila kvalifikácia na turnaj párového hendikepového Go (Pair Go Official Handicap Tournament), ktorej sme sa spolu so Zuzkou Králikovou zúčastnili. Boli sme nasadení do skupiny C2, v ktorej sme si mali zmerať sily s ďalšími troma pármi. 

Dva najsilnejšie páry zo skupiny si vybojujú postup na turnaj do Japonska. Ten sa bude konať v Tokiu od 17. do 19. marca 2022, so sprievodným programom a turnajom svetového párového Go, od 20. do 21. marca 2022.

Pred kvalifikáciou sa každý tým mal odfotiť v národnom oblečení. Nepodarilo sa nám vybaviť kroje v čas, tak preto sme sa odfotili s našimi zajačikmi Kostilamom a malou Uško-san.

(Ako organizátor nás korigoval Antti Tormanen 1p, ktorý bol taký zlatý, že nám aj preložil pesničku o Kostilamovi -> Kenraali Ratamo - General Woundwort in our memories (Watership Down) - YouTube)

Počas celej kvalifikácie sme súperom dávali reverzné komi a v jednej partii 2 hendikep.

Prvé kolo sme hrali proti zmiešanému rumunsko-rakúskemu páru, s ktorým sme rozpútali boj a úspešne sme stiahli ich náskok reverzného komi. Hra sa stala vyrovnanou, avšak vďaka môjmu prehliadnutiu nám umrela skupinka, ktorej stratu sa nám nepodarilo dobehnúť. Naskytla sa nám ešte jedna príležitosť, ako partiu otočiť chybou súpera v koncovke, no keďže to bolo na úplnom konci partie, som ich chybu ani neočakával a prehliadol, načo si ju ihneď opravili a úspešne vyhrali partiu. (Zuzka musela mať radosť :P)

Druhé kolo sme mali hrať proti ďalšiemu zmiešanému francúzsko-bulharskému páru 2 hendikep, ale Bulhar mal problémy s pripojením a nebol schopný odohrať partie, takže nakoniec z turnaja odstúpili.

Poslednú partiu sme teda hrali o postup s našimi susedmi z Česka - Anežkou Bukovskou a Dušanom Jánskym. Počas otvorenia sa zahralo fuseki, ktoré sme si deň pred tým skúšali a podarilo sa nám hneď zo začiatku stiahnuť náskok reverzného komi. Dokonca súperova skupinka sa ocitla v ohrození života, kedy nemohla prežiť lokálne a tak sa musela prehrýzť von.

V jednom momente mohlo vzniknúť semeai, v ktorom by pravdepodobne naša skupina nemala dosť slobôd aby sme ho vyhrali, no obe strany si neboli isté výsledkom a tak vznikol kompromis, kedy sme obaja ožili. Tento kompromis bol lepší pre nás, keďže sme mali tempo a vplyv cez pol dosky, takže partiu sme úspešne dohrali do konca a vyhrali so slušným náskokom.

Týmto sa nám podarilo kvalifikovať a tešíme sa na turnaj v Japonsku.

Boris Dovčík

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.