Report z 12. Tatranského turnaja Go

uverejnil:Lukas Vyletel 05.06.2020 | kategória:Reporty

Po zrušení a preložení všetkých turnajov go od polovice marca, sa po uvoľnení opatrení na Slovensku v súvislosti s corona vírusom uskutočnil v dňoch 29.5.2020 – 31.5.2020 už 12. Tatranský Turnaj Go, už po 10.- krát v rodinnom penzióne Vila Astra. Vila Astra sa nachádza v srdci podtatranských osád, v tichom malebnom prostredí na okraji obce Stará Lesná v blízkosti Studenovodského potoka s krásnym výhľadom na Lomnický štít. Oblasť má ideálne podmienky pre pešie, cyklistické a vysokohorské túry. Hralo sa za sprísnených podmienok, každý si každú chvíľu dezinfikoval ruky, dosky boli od seba 2m, každý hráč dostal kamene oboch farieb, ktoré používal celý turnaj. Pri vyberaní zajatcov aj pri počítaní bola zaujímavá situácia, keďže kamene si musel vybrať hráč, ktorý s nimi hrá a pri počítaní si ich vkladal do vlastného územia. Všetci to ale zvládli a veľmi sa tešili, že turnaj sme dokázali zorganizovať. Turnaja sa kvôli obmedzeniam nemohli zúčastniť zahraniční hráči, najviac to mrzelo Krzysztofa Podbiola. Turnaja sa zúčastnil aj najsilnejší slovenský hráč go, profesionál Pavol Lisý 2p. Piati hráči si potvrdili, že sa dá prehrať aj s dosť vysokým handicapom, keďže turnaj sa hral s redukovaným handicapom RH -2 a Palko sa neohrozene stal víťazom turnaja. Druhý skončil Boris Dovčík 5k (po turnaji len 7b od 3k) so štyrmi bodmi, ktorý bol mimo TOP skupinu (po 4k), ale všetkým vypálil rybník ... Tretí skončil Maroš Kráľ 3D. Ako zaujímavosť – ako vždy pri organizovaní turnaja Go klubom Košice je 6 komi (povolená remíza) a jedna partia remízou aj skončila. Obaja účastníci (zhodou okolností dvaja najstarší) boli odmenení pri vyhlasovaní malou čokoládou. V sobotu väčšina účastníkov po výbornom pikantnom hovädzom kotlíkovom guláši, ktorý sa jedol v záhrade Vily Astry pri vonkajších sedeniach, vybehla na túry - najzdatnejší na Zelené Pleso (1 551 m.n.m.), stredne zdatní na Reinerku (najmenšia a najstaršia chata v Tatrách 1301 m.n.m.), Popradské pleso (1 494 m.n.m) a vodopád Skok (najmohutnejší vodopád v Tatrách, výška cca 30 m, 1 789 m.n.m.) a tí menej zdatní na prechádzku okolo Štrbského plesa (1 346 m.n.m) a na kávičku, deti na Veveričiu cestu (lanová dráha). Lanovky neboli v prevádzke, takže na Lomnický štít (2 633,9 m.n.m.) ani na Solisko (2 093 m.n.m.) sa výlet nedal urobiť. Počasie bolo chladné a na výletoch poletoval jemný sneh, takže nikto nezmokol. V penzióne sa ale kúrilo, takže bola príjemná pohoda. Tatry boli ako vymetené, bolo veľmi málo turistov. Takto málo ľudí v Tatrách sme nikdy nezažili. Plánované spoločné aktivity (piškvorky a poker) boli kvôli obmedzeniam zrušené. Na budúci rok bol dohodnutý termín turnaja na 28.5. – 30.5.2021. Ďakujem všetkým účastníkom, ktorí napriek obmedzeniam prišli a vôbec na túto situáciu nereptali a tešili sa, že sme sa v týchto podmienkach opäť mohli všetci stretnúť pri go.

Ako najkrajšia žena bola určená najstarším účastníkom Barbora. Ďakujeme sponzorovi Jurajovi Ďuríkovi, ktorý priniesol na ochutnávku pre účastníkov v celkom hojnom počte pivo a víno, ktoré distribuuje. Slováci samozrejme nad alkoholom s prehľadom zvíťazili.

Slavo Králik

Komentáre:

Ahojme dakujeme Slavovi aj vsetkym za uskutocnenie turnaja bolo fajn....na doplnenie my sme si traja chlopy vyrazili v piatok martin na reinerovu chatu a a ja s Jozefom na Zamkocvskeho chatu...namerali sme 28 tisic krokov...bolo prijemene poprchalo vyborna vylhkost aj same vodopady cestou https://www.facebook.com/100009083498501/videos/pcb.2482203725425720/2482200168759409/?type=3&theater S pozdravom Julo
08.06.2020 napísal: Julius Masarovic
Skvele prostredie aj zabava, urcite prideme aj nabuduce! :) Akurat tu zvlastnost s "najkrajsou" zenou by som zrusila... ;)
17.06.2020 napísal: Barbora Waczulikova


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.