Report z Majstrovstiev Európy študentov

uverejnil:Lukas Vyletel 13.11.2019 | kategória:Reporty

Na Majstrovstvách Európy študentov, ktoré sa konali 28. – 29. septembra v Kyjeve sa zúčastnilo 23 študentov zo 7 krajín, a okrem hlavného turnaja pre vysokoškolákov sa konal ešte bočný turnaj pre kategórie do 12 a do 16 rokov. Slovensko sme zastupovali dvaja - môj brat Ondrejko a ja. V Kyjeve sme boli obaja už na jar v roku 2018 na majstrovstvách Európy juniorov a tešili sme sa, že sme v tomto krásnom meste zas.

Hralo sa v priestoroch mestskej rady, v centre mesta, blízko Námestia Nezávislosti. Počas celého turnaja bol s nami ukrajinský profesionálny hráč Artem Kachanovsky (2p), ktorý nám všetkým robil veľmi kvalitnú analýzu partií.

Študentský turnaj vyhral Lukáš Podpěra (7D) z Česka, na 2. mieste skončil Alexander Matushkin (5D) z Ruska a na 3. mieste skončil Valerii Krushelnytskyi (5D) z Ukrajiny. Za ženy skončila prvá Aďa Tomšú (1D) z Česka a druhá Nika Petrashevska (2k) z Ukrajiny. Obe tieto dievčatá postupujú s prvými dvoma študentami na majstrovstvá študenstkých párov, ktoré sa budú konať v decembri v Tokyu. Ako 3. žena som skončila ja.

Kategóriu do 12 rokov vyhral Vsevolod Ovsijenko (1D) a kategóriu do 16 rokov nejaký Andrii Kralik (4K).

Veľmi sme si tento turnaj užili a určite sa chystáme sa Majstrovstvá študentov aj v budúcnosti.

Zuzka Králiková

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.