Report z Majstrovstiev Európy žien

uverejnil:Lukas Vyletel 13.11.2019 | kategória:Reporty

Aj keď trochu s oneskorením, rada by som napísala svoje dojmy z majstrovstiev Európy žien, ktorých som sa zúčastnila 6. – 8. septembra 2019. Konali sa v meste Trier (Trevír), ktoré leží na juhozápade Nemecka, je považované za najstaršie nemecké mestské sídlo a miestne rímske pamiatky sú súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Aby nám organizátori ukázali čo najväčšiu časť tohoto krásneho mesta, každý deň sa turnaj konal na inom mieste. Po celý čas turnaja nám bola k dispozícii na analýzu hier čínska profesionálna hráčka Guo Juan (5p), ktorá v súčasnosti žije v Holandsku.

Prvý večer sme hrali prvé kolo vo vinohrade za mestom. Keď sme skončili, majiteľ vinohradu nám urobil prehliadku a porozprával nám o tom, ako pestuje hrozno, vyrába a predáva víno. Neskôr sme mali spoločnú večeru na zoznámenie, spojenú s ochutnávkou rôznych druhov vín. Druhý deň sme hrali tri kolá v centre mesta, vo volebnom paláci, plnom obrazov a sôch, s krásnym výhľadom do záhrady. Po chodbe sa prechádzali turisti. Niektorých veľmi zaujímalo Go. Medzi kolami sme mali dosť času, ktorý sme mohli využiť buď na pozeranie pamiatok, alebo na rozbor partie s Guo Juan a s Lukasom Kraemerom.

Tretí a posledný deň sme hrali v univerzitnom komplexe za mestom. Medzi kolami nám profesorka čínštiny z univerzity ukázala, ako sa varí čínske tradičné jedlo (pirôžky plnené mäsom a zeleninou). Mohli sme si ich sami vyskúšať urobiť a potom zjesť. V rámci voľného programu som si pozrela Triersku katedrálu, ktorá je najväčším a najstarším kostolom v Nemecku, bránu Porta Nigra, ktorá v časoch rímskej ríše slúžila ako vstup do mesta a sochu Karla Marxa, ktorý sa v tomto meste narodil. Tiež som navštívila Archeologické múzeum.

Turnaj neočakávane vyhrala Arianne Ougier (3D) z Francúzska, ktorá získala 6 bodov. Na 2. mieste skončila Dina Burdakova (5D) z Ruska a na 3. mieste Natalia Kovaleva (5D) z Ruska. Ja som skončila na 21. mieste z celkového počtu 36 hráčok.

Boli to moje prvé majstrovstvá žien, mali svoje čaro a veľmi som si ich užila. Možno vďaka tomu, že všetci hráči boli ženy, bola na turnaji jedinečná atmosféra, úplne iná ako na ostatných turnajoch.

Rozhodne by som chcela povzbudiť ostatné slovenské ženy, aby sme sa na budúci rok zúčastnili možno aj vo väčšom počte majstrovstiev, ktoré sa majú konať v Londýne.

Zuzka Králiková

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.