Transatlantický Tímový turnaj Go

uverejnil:Lukas Vyletel 08.04.2019 | kategória:Medzinárodné Go podujatia

Včera sa začal unikátny Transatlantický Tímový Go Turnaj, v ktorom sú proti sebe nasadení 5ti americkí a 5ti európski profesionálni hráči. Hrajú proti sebe o 10 tisíc EUR, systémom KO, kedy sa proti sebe stretnú americký hráč s európskym, víťaz následne pokračuje v ďalšom kole, pričom za porazený tím v ďalšom kole nastúpi ďalší nasadený hráč. Keď tím stratí všetkých hráčov, prehral.

Jedným z členov európskeho tímu je aj Pavol Lisý, 2p.

V prvom kole turnaja sa proti sebe stretli Mateusz Surma (2p) a Andy Liu (1p), historicky prvý AGA (American Go Association) profesionálny hráč.

V napínavom zápase, kedy to po otvorení vyzeralo sľubne pre amerického goistu, sa Mateuszovi podarilo súpera dohnať a v dychberúcich ko súbojoch na konci partie sa mu napokon aj podarilo partiu vyhrať zajatím obrovskej skupiny.

Záznam partie, s komentárom v angličtine od populárneho amerického goistu Nicka Sibickeho a ďalšieho AGA profesionálneho hráča, Erica Luia, si môžete pozrieť na kanáli Americkej Asociácie Go:
https://www.youtube.com/watch?v=Fv_lqXljR5w

 

Ďalšia partia, v ktorej sa stretnú Mateusz Surma a Calvin Sun (1p), je naplánovaná na 14. apríl 20:00 stredoeurópskeho letného času, a bude naživo vysielaná aj s komentárom na platforme Twitch:
https://www.twitch.tv/usgoweb

Viac informácií o turnaji nájdete na:
https://transatlanticgo.org/

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.