Začal 6th Pandanet Go European Team Championship

uverejnil:Juraj Waczulik 17.09.2015 | kategória:Medzinárodné Go podujatia

 Tento utorok (15.9.) prebehlo prvé kolo 6. ročníka európskej súťaže tímov. Náš tím hrá 2. ligu (League B). V prvom kole sme hrali s Rakúskom a vyhrali sme 3:1.

Na prvej doske hral Palko Lisý s Viktorom Linom (6d). Pre mňa to bola úplne neuveriteľná partia. Biely (Palči) mal dva veľké rohy (vľavo hore a dolu) a po tom na pravej strane len jednu skupinu, ktorá ledva žila v čierneho polovici dosky. Nebolo mi vôbec jasné ako to che biely vyhrať, ale povedal som si, že Palči vie čo robí. Nakoniec obetoval časť svojej skupiny a vytvoril veľké moyo v hornej časti dosky a nakoniec vyhral o 5,5 bodu.

Druhá doska patrila Xaverovi Gubášovi. Bol čierny a hral s Lotharom Spiegelom (5d). Xaverko stál na začiatku dobre, tak som si hovoril, že s Palčiho povinným bodom máme dva v suchu. Dopadlo to však naopak. Xaver zaváhal v strednej hre (zbytočne stratil tempo) a potom spravil nejaké chyby v koncovke. Prehral o 11,5 bodu. Včera sme tú partiu rozoberali na pive a dohovoril som mu, že sa musí nabudúce viac snažíť:)

Na tretej doske hral Martin Reindl ako biely s Michaelom Forstenlehnerom (1k).  Bola to partia 4 slabých skupín, ktoré bojovali proti sebe. Asi tri krát som mal pocit, že biely je stratený, ale mýlil som sa. Martin využil svoje skúsenosti a počítadlo, ktoré má v hlave (bodaj by som také mal aj ja) a zajal jednu z čiernych skupín (napodiv to nebola ani jedna s tých 4 pôvodných), čím získal jasnú prevahu a nakoniec donútil súpera vzdať sa.

Hrdinom zápasu je Peťo Smolárik, ktorý hral s čiernymi kameňmi na 4. doske proti Bojanovi Cvjetkovicovi (1d). Bola to vyrovnaná partia, ktorá vyvrcholila veľkou výmenou v strednej hre. Biely zajal čiernu skupinu, ale potom sa čiernemu tiež podarilo zabiť skupinu súperovi. Chvíľami som sa bál, že Peťo ťahá za kratší koniec, ale nakoniec vyhral s tesným výsledkom 1,5 bodu. Táto partia sa dohrávala ako posledná, takže zápas bol napínavý až do konca.

Keby si chcel niekto tie partie pozrieť, stačí si urobiť profil na Pandanete, nájsť si príslušných hráčov podľa mena a pozrieť do ich archívu. Podrobnosti ako sa zaregistrovať aj o tom ako prebieha 6th Pandanet Go European Team Championship je možné nájsť tu: http://pandanet-igs.com/communities/pandanet.

Ďalšie kolo sa hrá 6. októbra. Tak nám držte palce!

 

JW (Captain)

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.