Nový web SaG

uverejnil:Lukas Vyletel 25.06.2011 | kategória:Technické/správa webu

Milí goisti!

Srdečne vás vítame na novom webe Slovenskej Asociácie Go. Predchádzajúca webová stránka asociácie nám verne slúžila 10 rokov, no prišiel čas na zmenu. Od nového webu si sľubujeme rýchlejšie zverejňovanie údajov, vyššiu interaktivitu s webom a efektívnejšiu formu vyjadrovania názorov členov go komunity na udalosti okolo tohto športu.

Čo prináša nový web?
Zmeny sa dotkli mnohých oblastí webu, preto pre väčší prehľad nám dovoľte spísať tie najdôležitejšie

  • dizajn - Stránka vyzerá modernejšie, má minimalistický, no zato prehľadný dizajn
  • interaktivita - Hráči sa môžu zaregistrovať na web a po registrácií môžu prispievať komentáre k článkom v blogu, či jednotlivým turnajom
  • registračný systém na turnaje - Odteraz registrácia na slovenské turnaje jednotným spôsobom cez stránku Slovenskej asociácie Go. Už žiadne registrovanie sa cez emaily. Nový registračný systém prezentuje vždy aktuálne nadchádzajúce turnaje a je možné si prezrieť zaregistrovaných účastníkov.
  • moderné technológie - Nový web SaG využíva moderné technológie Web 2.0, či CSS3, čím zvyšujeme komfort návštevníka stránky a urýchľujeme pridávanie obsahu.
  • viac administrátorov - Stránka obsahuje systém, ktorý umožňuje ľahko a rýchlo upravovať a pridávať obsah aj viacerým užívateľom. To znamená rýchlejšie pridávanie a editácia obsahu a promptnejšie reagovanie na požiadavky návštevníkov. V súčasnosti má stránka 2 správcov.

Kde je obsah z predošlého webu?
Vzhľadom na obrovské množstvo informácií na predošlej webovej stránke SaG sme museli vyselektovať len to najdôležitejšie. To zahŕňa archív dokumentov vydaných výborom SaG, zoznam goistických klubov či vysvetlenie pravidiel hry. Predošlý web obsahoval rôzne odkazy na partie, už neaktuálne články a podobne. Tieto dáta sme zálohovali a starý web je stále prístupný z odkazu v menu. Väčšina dokumentov by mala byť funkčná. Ak by sa vám predsa len stalo, že je problém s prístupom k nejakému dokumentu, dajte nám o tom prosím vedieť a my sa opravíme chybný link.

Stále pracujeme
Radi by sme upozornili, že web sa ešte nenachádza vo finálnej verzii. V krátkej budúcnosti doplníme ešte niekoľko funkčností. Medzi tieto bude patriť anglická sekcia(ktorá bude riadená "inteligentne" -> žiadne odkazy na stránky v slovenskom jazyku, ako za predchádzajúceho webu), či bohatší profil hráča(možnosť pridať si avatara) a iné novinky a zmeny. Ak máte vlastné nápady na zlepšenie webu, neváhajte a napíšte nám ich do komentára k tomuto článku, prípadne emailom.

Registrácia
Registráciou na stránku asociácie získavate možnosť reagovať na novinky zo sveta Go a môžete tak viesť obojstrannú komunikáciu s organizátormi turnajov, či vedením Slovenskej Asociácie Go. Do budúcna chystáme ďalšie vymoženosti pre registrovaných návštevníkov. Zaregistrovať sa môže každý, kto má rating v európskej databáze go hráčov(každý, kto sa zučastnil nejakého oficiálneho turnaja vrámci EGF). Neváhajte a zaregistrujte sa aj vy!

Prajeme vám príjemnú návštevu webu Slovenskej Asociácie Go!
Noví správcovia webu SaG

Poznámka: Z technických príčín spúšťame web zatiaľ bez možnosti registrácie. Túto funkčnosť doplníme hneď, ako to bude možné.

Komentáre:

Caute! Povedal som si ze pridam prvy komentar (ale len taky kratky). Privital by som moznost pozriet si vysledky z uplynulych turnajov, ako to bolo na starom webe. Napr teraz bol turnaj v Tatrach, a su aj nejake fotky. Verim ze viaceri by si radi pozreli historiu turnajov aj s materialmi ktore s nimi suviseli (propozicie, vysledkove listiny, fotky,...).
31.08.2011 napísal: Ladislav Virag
No to by bolo sice mozne, no material nam nebol poskytnuty. Pokial nam ho organizator turnaja zasle s poziadavkou o zverejnenie, radi to na stranku pridame
01.09.2011 napísal: Lukas Vyletel
Ahoj!Vsimol som si dnes pri registracii taku drobnost. Registracny formular je dost zavisly o typu pouziteho prehliadaca (Chrome nema sancu). IE sa podarilo dotiahnut udaje az na piaty pokus. Mozno by bolo rozumnejsie netlacit do zakladneho registracneho formulara privela zavislych skriptov.
02.09.2011 napísal: Mikulas Truchan
Zo zaciatku som mal aj ja problem s registraciou, ale finta bola v tom, ze trebalo napisat meno bez diakritiky a potom to slo (lebo v europskej go databaze su mena bez diakritiky). Mozno by nebolo zle na to pri registracii upozornit...
02.09.2011 napísal: Ladislav Virag
V mojom prípade nemám v priezvisku diakritiku. Ale máš pravdu. Bolo by dobre aby mal registrujúci dosť informácii o tom ako to má fungovať. Inač registráciu zvládnu len trpezliví :)
03.09.2011 napísal: Mikulas Truchan
Mikulas, napisem ti to iste aj do emailu, ak by si si to tu neprecital: Skript nie je zavisly od prehliadaca a bol otestovany aj na prehliadaci Google Chrome, aj Internet Explorer. To, ze sa udaje dotiahli neskoro, je zavisle od rychlosti internetoveho pripojenia. Zatial co pises do registracneho policka svoje priezvisko, na pozadi sa urobi dotaz na server sago, ktory si vypyta udaje od europskej databazy go a vysledok sa nasledne posle tvojmu prehliadacu. Bohuzial kvoli technickym obmedzeniam nie je mozne nacitavat udaje priamo z europskej databazy go a musi to ist cez nas server. Kedze som testoval registracny proces aj z mobilneho telefonu s pripojenim typu EDGE(nie velmi rychle spojenie) a nestretol som sa s vaznejsimi problemami, myslel som si, ze na beznych pripojeniach s tym az taky problem nebude. Pre istotu k registracnemu formularu doplnim upozornenie, rovnako ako upozornenie o diakritike. Dakujeme za feedback! Ak by mal este niekto problemy s registraciou, ozvite sa prosim na webmaster@sago.sk, radi vam budeme asistovat pri problemoch s registraciou.
04.09.2011 napísal: Lukas Vyletel


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.