2. ročník Slovenského festivalu Go 2007


Slovenský festival Go, 21 - 24. júna 2007

Fotoalbum
Fotogaléria Radka Nechanického

Dlhoočakávaná go super akcia Slovenský festival Go sa skončila !! Tešíme sa, že bola fajn a zároveň je nám smutno, že sa už skončila. Taký je už život...

Napriek určitej nepriazni vyššej moci (veterná smršť vo štvrtok nám zdržala účastníkov festivalu, ktorý cestovali vlakom z Košíc o také 3 – 4 hodinky) máme pocit, že účastníci akcie boli s jej priebehom spokojní a dobre sa zrelaxovali.

Ukázalo sa, že myšlienka presunúť aspoň časť akcie do prírody bola šťastná. Sobotné večerné (v niektorých prípadoch až ranné) posedenie pri grilovaných špecialitách, čapovanom pive a kofole a táboráku prinieslo určite spestrenie nielen oproti bežným go turnajom, ktoré nemajú vôbec organizovanú spoločenskú časť, ale aj oproti 1. ročníku festivalu. Účastníci akcie oceňovali najmä chutné pečené prasiatko a vynikajúce záhorácke štrúdle. Go míting s Radkom Nechanickým, na ktorom Radek komentoval jednu z festivalových partií bol ďalším vhodným doplnením programu festivalu a stretol sa u hráčov s veľkým záujmom.

Celkovo si na turnajoch SFG zmeralo sily 57 hráčov, z toho:

 

  • 42 na MSR v rengo,
  • 27 na MSR v bleskovom Go,
  • 54 v turnaji GPS.

    Okrem toho sa akcie zúčastnili štyria rodinní príslušníci hráčov, čo chápeme ako zárodok trendu, ktorý by sme chceli podporovať v budúcnosti. Chceli by sme v ďalších ročníkoch obohatiť podujatie o akcie, ktoré budú určené pre doprovod – nehráčov go, čím by sa ďalej obohatila spoločenská stránka festivalu.

    Majstrom SR v rengo sa stal pár Pavol Lisý ml. – Miroslav Poliak, druhé miesto po prekvapujúcom výbornom výkone získal pár Ladislav Klačanský – Marek Fülle a bronzovú medailu si vybojoval pár Stanislav Jakubec – Miroslav Kostolanský.

    V bleskovom go zažiarili na prvých dvoch miestach mladí hráči. Majstrom SR v bleskovom go sa stal Martin Reindl a striebro si vybojoval Maroš Kráľ. Česť koryfejov slovenského go zachraňoval Milan Jadroň, ktorý vybojoval 3. miesto.

    V hlavnom turnaji sa neudiali na popredných miestach žiadne veľké prekvapenia, keď si prvé tri miesta získali hráči najsilnejších tried – Radek Nechanický, Jan Šimara a Xaver Gubáš.

    Chceli by sme na tomto mieste poďakovať všetkým sponzorom festivalu, bez prispenia ktorých by sa takáto akcia nedala zorganizovať. Slovenský festival Go sponzorovali:

    Generálny sponzor: Mramor, spol. s r.o.

    Hlavnými sponzormi Slovenského festivalu Go 2006 boli:
    Slovenská asociácia go
    (štandardné príspevky pre turnaj GPS)
    Profipack
    Promana, s.r.o.
    Valér, s.r.o.

    Sponzori festivalu: Milan Jadroň, Ivan Oravec, Martin Strelka, Ivo Švec, Juraj Waczulík.

     


    Postupne sa budeme snažiť dopĺňať na túto stránku fotky, tak, ako sa nám bude dariť získať ich od účastníkov akcie.

    Slovenský festival Go 2. ročník skončil, nech žije 3. ročník!!

    Do tretieho ročníka by sme chceli prilákať aj väčší počet českých hráčov, od čoho si sľubujeme ďalšie spestrenie akcie, a to z hľadiska súťaží ako aj z hľadiska spoločenského. Ale o tom neskôr. Zatiaľ sa majte!!

    Za organizačný výbor festivalu, ktorého ďalšími členmi sú Martin Strelka, Milan Jadroň a Ivo Švec:

    Miroslav Šmíd.