RSS kanál

uverejnil:Lukas Vyletel 19.07.2011 | kategória:Technické/správa webu

Vážení návštevníci sago.sk,

pripravili sme pre Vás RSS kanál, vďaka ktorému budete môcť odoberať novinky zo stránky Slovenskej asociácie Go pohodlnejšie, ako kedykoľvek predtým.

Čo je RSS kanál?
RSS je technológia, ktorá umožňuje užívateľom internetu prihlásiť sa k odberu noviniek z webu, ktorý je zároveň aj RSS zdrojom(obsahuje tzv. RSS kanál). RSS zdroje sú používané najmä na stránkach, na ktorých sa obsah mení často(napr spravodajské webstránky).

Pre sledovanie RSS kanálu potrebujete RSS čítačku. Dnes už existuje mnoho bezplatných programov, ktorými môžete odoberať novinky z RSS kanálu. Užívatelia internetového prehliadača Mozilla Firefox dokonca nemusia inštalovať vôbec žiaden softvér na odoberanie RSS, tento prehliadač už má zabudovaný vlastný RSS čítač.

RSS kanál môžete nájsť na http://www.sago.sk/blog/rss/. Súčasný RSS kanál zatiaľ ponúka články z blogu, do budúcna je možné, že vytvoríme nové RSS kanály pre iné typy obsahu.

 

 

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.