Generálny sponzor Ivo pozýva všetkých na

Ivov bleskový handicapový maratón

(4. ročník)


Termín: Už tradične cez víkend popri majstrovstvách Slovenska v hre go 28. 4. - 29. 4. 2001.

Miesto: Erika, ktorá leží na Kojšovskej holi a čaká len na vás. Ani jej nemusíte volať do klubu. Stačí len ísť stále hore a potom dnu. Kto chce, nájde. Kto nenájde, môže si nájsť inú, ale tam maratón neprebehne.

Právo účasti: Každý, kto ovláda pravidlá go. Po dohode s hlavným rozhodcom môže hráč na tomto turnaji nastúpiť aj s triedou nižšou, ako 20. kyu.

Hrací systém: Každý hráč si vo svojom voľnom čase namiesto iných príjemných aktivít vyberie pohodlné teplé miestečko na hranie a tiež aj svojho súpera, pričom dvaja hráči môžu navzájom odohrať najviac dve partie. Hrací čas je 2x15 minút bez byoyomi. Hrá sa s plným handicapom podľa Ivových pravidiel (od japonských sa líšia len tým, že počet handicapových kameňov nie je obmedzený a ukladajú sa počas hracieho času na ľubovoľné priesečníky). Pri rovnej partii je komi 5,5 bodu, pri handicapovej 0,5 bodu.

Kritériá na určenie poradia: Zúčastnení hráči sa najprv podľa počtu odohratých partií rozdelia do troch skupín A, B, C tak, že do skupiny A patrí prvá tretina hráčov (s najväčším počtom odohratých partií), do skupiny B patrí prvá polovica zo zvyšných hráčov a do skupiny C patrí zvyšok. Počet hráčov, ktorí budú zaradení do jednotlivých skupín sa zaokrúhľuje vždy smerom nahor. Celkové poradie sa urobí tak, že najlepšie skončia hráči skupiny A, potom B a nakoniec C, pričom hráči v každej skupine sa usporiadajú podľa nasledovných kritérií:
1.  percento vyhratých partií
2.  pohlavie (no koho asi tak Ivo môže uprednostňovať?)
3.  vek (ak sa nepodarí zistiť s dostatočnou presnosťou, tak sa toto kritérium vynechá)
4.  iné (nemusia byť ani dopredu známe a môže to byť napríklad aj podľa Ivových sympatií)

Časový harmonogram: Maratón sa začína v nedeľu 28. 4. 2001 o 9.00 hod. a končí sa v pondelok 29. 4. 2001 o 15.00 hod. presne. Partie, ktoré sa neskončia do uvedeného času alebo nebude ich výsledok zapísaný najneskôr do 1 minúty po uvedenom čase, nebudú do maratónu započítané.

Hlavný (a jediný) rozhodca a organizátor: Ivo, ktorý rieši všetky sporné a výnimočné prípady a prevádza výklad pravidiel a propozícií, prípadne doplnenie chýbajúcich pravidiel. Proti rozhodnutiu hlavného rozhodcu je možné sa za vhodný úplatok odvolať ku generálnemu sponzorovi.

Štartovné: 1 000 000,- DEM (deti do 100 rokov majú zľavu 100%) O výnimky treba požiadať generálneho sponzora.

Ceny: Budú, v dostatočnom množstve. Minimálne 10 cien je garantovaných.

Ubytovanie a stravovanie: Každý si sám nájde koho chce a čo chce. Sponzor, ktorý by dodával kočky na zjedenie sa ešte nenašiel.

Myš maratónu: Vzhľadom na malý záujem sa táto súťaž neosvedčila, takže nebude. Myšky sa však u organizátora môžu hlásiť individuálne.

Prihlášky: Každý sa prihlási tým, že v uvedenom čase odohrá do maratónu aspoň jednu partiu a výsledok zapíše do príslušného formulára.