Pandanet Go European Team Championship 2016/2017 - stav pred posledným kolom

uverejnil:Juraj Waczulik 26.04.2017 | kategória:Medzinárodné Go podujatia

 

Včera sme v predposlednom kole súťaže tímov sme vďaka výhre Palka a Xavera zremizovali s Talianskom, čím sme trochu zvýšili naše šance na udržanie v B skupine. Stále sme síce so šiestimi bodmi na predposlednom mieste tabuľky (čiže na zostupujúcej pozícii), ale v poslednom kole hráme s Belgickom, ktoré má rovnaký počet bodov, ale lepšie skóre, takže je o jedno miesto pred nami.

Belgičania sú schopní postaviť silný tím V zostave majú jeden 5. a niekoľko 4. danov. V predposlednom kole remizovali s Poliakmi a kolo pred tým s Holanďanmi, takže nám budú viac ako vyrovnaným súperom.

Ak sa chceme udržať v skupine, musíme vyhrať. Akýkoľvek iný výsledok automaticky znamená zostup do skupiny C. Takže 16. mája to bude dôležitý a napínavý zápas. Dúfam, že sa nám podarí postaviť našu najsilnejšiu zostavu.

V prípade, že by sme vyhrali, pripadajú do úvahy 2 možnosti. Buď budeme musieť hrať baráž o udržanie v skupine s víťazom skupiny C, ktorým je Nórsko, alebo sa udržíme v skupine bez potreby hrať ďalší zápas. Druhá z možností by však nastala len v prípade, že by Turecko prehralo s Poľskom.

Takže situácia nevyzerá ružovo, ale kľúčový zápas je stále pred nami. nevzdávame sa a urobíme všetko pre to, aby sme sa v skupine udržali. Držte nám palce!

Juraj Waczulík

Captain

 

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.