Výsledok 2. ročníku Majstrovstiev Európy profesionálov

uverejnil:Lukas Vyletel 11.02.2017 | kategória:Všeobecné

8-10 februára 6 európskych profesionálnych hráčov Go proti sebe súperili o titul šampióna v 2. ročníku Majstrovstiev Európy Profesionálov v Petrohrade. Na tento turnaj boli pozvaní Alexander Dinerchtein. Ilya Shikshin, Artem Kachanovsky, Mateusz Surma, Ali Jabarin a samozrejme naša slovenská go hviezda Pavol Lisý.

Vo veľmi vyrovnanom turnaji, kde po 5tich kolách mali 4 hráči po 3 body. Na základe iba jednobodového rozdielu v SODOSe sa víťazom turnaja stal Ilya Shikshin, Mateusz Surma skončil druhý. Pavol Lisý a Alexander Dinerchtein mali nerozhodné skóre a preto museli hrať tie-breaker partiu aby sa mohlo určiť finálne poradie.

Vrámci tohto turnaja sa náš reprezentant s Alexandrom Dinerchteinom stretol už v druhom kole, v ktorom ruský hráč prehral o 8.5 boda. Pre túto tie-break partiu bol však čas nastavený na 45 minút náhla smrť (bez byoyomi), čo pochopiteľne diktovalo rýchlejšiu partiu. Po 229 ťahoch napokon zápas dopadol pre Paľka šťastne, Alexander Dinerchtein partiu vzdal.

Náš najlepší hráč teda napokon na turnaji obsadil tretie miesto. Gratulujeme!

Kifu z partií ako aj podrobnejší report z turnaja si môžete prečítať na stránke Európskej Go Federácie

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.