Súťaž tímov – Pandanet po 7. kole

uverejnil:Juraj Waczulik 11.02.2017 | kategória:Medzinárodné Go podujatia

Zápas so Švajčiarskom bohužiaľ pre nás dopadol zle. Prehrali sme 1:3, čím sme sa definitívne zaradili medzi tímy bojujúce o udržanie v druhej lige.

Príčinou neúspechu je najmä to, že Paľko sa dve hodiny pred zápasom rozhodol nehrať z dôvodu účasti na turnaji profesionálov v Petrohrade. Takže sme na koniec nehrali v najsilnejšej zostave, ako som písal v predošlom blogu.

Druhou príčinou bol môj slabý výkon na 4. doske. Myslím, že som mal najľahšie poraziteľného súpera z celého týmu a šancu vybojovať remízu. Bola to celkom dramatická partia. Začal som úplne zle a dovolil súperovi vytvoriť veľkú stenu v strede dosky. Potom som spravil chybu a nechal si zabiť skupinu v pravo v hornej časti dosky. Vďaka chybnej hre súpera som ju nakoniec zachránil. To čo som počas partie nevidel je, že som mohol zabiť súperovu skupinu v rohu a rozhodnúť partiu. Miesto toho som len v gote zachránil svoju vlastnú skupinu.

Neskôr sa mi podarilo partiu vyrovnať, ale dostal som sa do bioiomi a v koncovke urobil niekoľko chýb. Poslednou bolo prehliadnutie tesuji v strede dosky, ktoré by ma dostalo do vedenia. Nakoniec som rozpútal ko, ktoré som nemohol vyhrať a ignoroval reálnu hrozbu, takže som prehral o 12,5 bodu.

Vďaka poslednej prehre máme stále iba 3 body a posunuli sme sa na predposledné miesto tabuľky z ktorého sa zostupuje do tretej ligy. Tesne pred nami je Belgicko (tiež s 3 bodmi), s ktorým budeme hrať v poslednom kole. Ak sa nám ho podarí poraziť, je veľká šanca, že sa posunieme na desiate miesto a budeme hrať o udržanie sa v druhej lige s víťazom tretej ligy. To že budeme musieť hrať baráž, považujem momentálne za najpravdepodobnejší výsledok tohto ročníka súťaže tímov.

Pred Belgickom sa v tabuľke nachádzajú tri tímy: Turecko, Švédsko a Švajčiarsko s 5 bodmi. So všetkými sme už hrali a prehrali. Navyše každý z nich má aspoň jedného slabého súpera, takže sa dá z istotou očakávať, že v nasledujúcich 4 kolách získajú minimálne 2 body. Ak by sme chceli niektorý z týchto tímov predbehnúť, tak museli by sme uhrať aspoň 5 bodov. Máme málo pomocných bodov, takže 4 body nebudú stačiť. To je však vzhľadom na silu súperov ktorí nás čakajú veľmi málo pravdepodobné.

Každopádne sa musíme naďalej snažiť uhrať čo najlepší výsledok v súťaži.

 

Juraj Waczulík

Kapitán slovenského tímu

 

 

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.