European Pair Go Championship, Brno 2016

uverejnil:Juraj Waczulik 12.04.2016 | kategória:Medzinárodné Go podujatia

Po majstrovstvách párov v Moskve sme sa znovu zúčastnili európskeho šampionátu, ktorý sa konal v Brne minulý víkend. Mali sme hneď dva súťažiace páry:

Zuzka Králiková, Milan Jadroň, ktorí súťažili s triedou 3k

Kika Waczulíková, Juraj Waczulík, ktorí súťažili s triedou 6k

Okrem toho bol na turnaji aj Palko Lisý, ktorý komentoval prebiehajúce zápasy a Soňa Smoláriková, ktorá sa venovala fotodokumentácii. Krátko sa tiež zastavil Ivan Oravec, ktorý bol na výlete v Brne, takže naši súťažiaci mali aj fanúšikov a povzbudzovateľov.

Na turnaji sa celkovo zúčastnilo 18 párov z deviatich krajín. Organizácia bola vynikajúca. Hralo sa švajčiarskym systémom pričom sa v skupinách s rovnakým počtom bodov párovalo tak, že najsilnejšie páry hrali proti najslabším (podľa pridelenej triedy).

Vďaka tomuto systému si oba naše páry zahrali na 1. doske proti najsilnejšiemu páru Shikshina, Shikshin, ktorý nakoniec vyhral a užili si svoje chvíle slávy na KGS, lebo partie na prvej doske online komentoval Palko. Podľa jeho vyjadrenia mala partia Zuzky a Milana so Šikšinovcami viac ako 100 divákov.

Na prvej doske...

Nakoniec sa však viac darilo nášmu páru (Kika+Juraj). V slovenskom derby sme s jedným zabitým rohom vyhrali so Zuzkou a Milanom o 5,5 boda, pričom 6 zajatcov sme počas partie dostali ako pokutu za chyby v poradí ťahov.

Slovenské derby

V poslednom kole sme pridali ešte druhý bod, keď sa nám (tiež so šťastím) podarilo vyhrať nad chorvatskym párom. Chorváti boli v časovej tiesni, mali už asi len 30s času (hralo sa na 45 minut a rýchlu smrť). Kika vyplnila jeden s posledných neutrálov a Chorváti rýchlo pasovali. Nevšimli si tesuji, vďaka ktorému sme im mohli zajať 7 kameňov a otočiť tak výsledok partie. Kuriózne bolo to, že Kika rozmýšľala nad svolim ďalším ťahom veľmi dlho, čím sa náš čas tiež dostal pod jednu minútu. Pritom však situácia bola taká, že nemohla urobiť chybu (iba že by pasovala). Oba ťahy, nad ktorými malo zmysel uvažovať viedli k výsledku. Nakoniec potiahla a vyhrali sme asi o 7 bodov.

Vďaka tomuto výsledku sme sa umiestnili na 15 mieste, čím sme pre Slovensko získali 18 bodov v rámci európskeho bodovacieho systému pre získanie nominácie na Majstrovstvá sveta párov. To znamená, že budúci rok s veľkou pravdepodobnosťou dostaneme pozvánku. Takže sme z Brna odchádzali spokojní.

Niekedy je to párové Go naročné...

Celkové výsledky turnaja si môžete pozrieť tu: http://goweb.cz/turnaj/european-pair-go-championship/

JW

 

Ďalšie fotografie z turnaja môžete nájsť na Facebook stránke SAG a v albume Antonína Pavelku

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.