21st European Youth Go Championship

uverejnil:Juraj Waczulik 29.03.2016 | kategória:Medzinárodné Go podujatia

21 majstrovstvá juniorov sa hrali pri jazere Palič v známom srbskom rekreačnom stredisku nedaľeko maďarských hraníc. Prostredie bolo príjemné, ubytovanie a strava výborné. Celý areál síce pôsobil trochu ošarpaným dojmom, ale dýchal atmosférou starých časov Rakúsko - Uhorskej monarchie. Trochu nás zaskočila pomerne veľká zima. Mysleli sme si, že keď cestujeme 300 km na juh, tak nás bude čakeť jar v plnom rozkvete, ale bolo tam ešte zimšie ako u nás.

Oganizácia turnaja bola poslabšia, ale nedošlo k žiadným vážnym problémom. S trochou trpezlivosti sa to dalo vydržať a Srbi boli priateľskí a milí hostitelia.

Po dlhom čase sme mali na majstrovstvách zástupcu v každej kategórii, takže aj keď výsledky neboli nijako oslňujúce (najmä po víťazstvách Paľka Lisého v minulých ročníkoch) môžeme povedať, že sme reprezentovali Slovensko so cťou:

Petra Mesárošová, U-12, 56. misto, 2 body

Ján Lisý, U-16, 43. miesto, 4 body

Soňa Smoláriková, U-20, 17. miesto, 3 body

Daniel Lisý, U-20, 20. miesto, 3 body

Kristína Waczulíková, U-20, 23. miesto, 3 body

Celkové výsledky v jednotlivých kategóriách si môžete pozrieť tu: http://www.eurogofed.org/results/youth/eygc2016.htm.

Prvé kolo U-20

 

Nakoniec sme však predsa len doviezli domov víťazný pohár, lebo mne sa podarilo vyhrať vedľajší turnaj v kategórii U-99:)

 

víťazi kategorie U-99

 

Juraj Waczulík

 

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.