Počítač porazil top Go hráča

uverejnil:Lukas Vyletel 12.03.2016 | kategória:Všeobecné

Medializovaný počítačový program AlphaGo, ktorý využíva umelú inteligenciu aby sa naučil hrať go, sa stretol s jedným z najlepších hráčov Go na svete, Li Sedolom. Kórejská baduk hviezda Li Sedol prehral už tri partie z naplánovaných 5tich. Po prvý krát v histórií tak počítač porazil najlepšieho ľudského hráča go. Niečo také sa ešte pred dvomi rokmi považovalo za nepravdepodobné a dokonca ešte i tesne pred zápasom väčšina goistickej komunity stavila na Li Sedola.

Otázkou dnes už iba zostáva, či sa Li Sedolovi podarí zvíťaziť aspoň v posledných dvoch partiách. Už dnes je isté, že prémiu milión dolárov Li Sedol nezíska. Aj tento historický míľnik ukazuje, ako rýchlo vývoj softvéru napreduje. Pre nás goistov to tiež znamená, že v dohľadnej dobe to budú počítače, ktoré nás budu učiť hrať Go. Bude zaujímavé vidieť, ako sa to prejaví v samotných partiách a herných štýloch.

Oficiálne streamy zo zápasov si môžete pozrieť na YouTube

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.