V šiestom kole majstrovstiev tímov na Pandanete sme remizovali so Švajčiarskom

uverejnil:Juraj Waczulik 26.01.2016 | kategória:Medzinárodné Go podujatia

Bohužiaľ sa nám dnes nepodarilo predĺžiť našu víťaznú sériu zápasov a so Švajčiarskom sme Remizovali 2:2.

 

Prvý skončil Martin Strelka, ktorý prehral skoro o 20 bodov. Nepozeral som zápasy od začiatku, keď som prišiel, bol už výsledok jasný. Na prvej doske s prehľadom vyhral Paľko. Súper vzdal.

Tretí skončil Xaver. Najprv stratil v strede 10 kameňov a potom si nechal na pravej strane v tempe oddeliť ďalšie 2 kamene, takže bol pozadu. V snahe dohnať súpera to príliš silil a zdochla mu ďalšia skupina, takže vzdal.

 

Martin Reindl na tretej doske hral s bielymi veľmi dlhú partiu. Jej väčšiu časť odohrali obaj súperi v byoyomi. Na začiatku prišiel Martin o 5 kameňov, takže bol trochu v nevýhode. Naznačil však veľké moyo na ľavej strane, ktoré bolo väčšie ako súperove na opačnej strane väčšie. Súper to nevydržal s nervami a urobil hlbokú inváziu, ktorú Martin zručne využil a dostal pod tlak súperovu skupinu, ktorá vďaka tejto invázii vznikla v strede dosky. Na koniec sa mu podarilo časť tejto skupiny zajať. Možno mohol hrať agresívnejšie a  chytiť ju celú. V koncovke bol súper trochu mäkký a urobil aj nejaké chyby, takže Martin nakoniec vyhral o 13,5 bodu.

 

Ak keď sme nevyhrali a znížili sa tak naše šance na postup, nevadí, ideme ďalej. Rozhodujúce budú posledné 3 kolá, keď budeme hrať s Maďarskom, Poľskom a Izraelom. Držte nám palce.

 

 

JW (captain)

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.