Európsky Go Kongres sa skončil

uverejnil:Lukas Vyletel 13.08.2015 | kategória:Reporty

Tohto ročný 59. Európsky Go Kongres, ktorý sa konal 25.7-8.8.2015 v Liberci je za nami. Go Kongresu sa zúčastnili aj viacerí slovenskí hráči. Najviac pohľadov slovenského go bolo upriamených na Pavla Lisého, ktorý však začal smolne a vypadol z Majstrovstiev Európy v štvrťfinále po prehre s Thomasom Debarre. Umiestnil sa tak na 5tom mieste. Majstrom európy sa tento rok stal Fan Hui, druhý sa umiestnil Ali Jabarin a tretí bol Ilya Shikshin. Do playoff sa tento rok neprebojoval žiaden hráč z Česka. 

Lepšie sa Palovi darilo v hlavnom a vo víkendovom turnaji. Vo víkendovom turnaji sa umiestnil na štvrtom mieste a v hlavnom turnaji dokonca na 3. mieste.

Okrem výsledkov Pala Lisého mali za sebou pozitívne výsledky aj Miro Poliak a Milan Jadroň, obaja nazbierali 6 bodov z 10 v hlavnom turnaji, vo víkendovom turnaji sa Milanovi Jadroňovi a Jurajovi Waczulíkovi podarilo uhrať 4 body z 5. V turnaji detí sa podarilo uhrať 5 bodov z 6 Mojmírovi Štelbackému. 

V pokrovom turnaji zvíťazil Ivan Oravec. V Pivo turnaji sa na zdieľanej druhej priečke umiestnil Juraj Ďurík(kam sa dostal najmä počtom pív, ktore skonzumoval :-) ).

Výsledky z tohtoročného Európskeho Go Kongresu môžete nájsť na webe EGC 2015: http://egc2015.cz/results

Další (60-ty) ročník go kongresu sa bude konať v ruskom Petrohrade: http://egc2016.ru/

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.