Pavol Lisý zvíťazil v zápase proti japonskému 1p Hashimotovi!

uverejnil:Lukas Vyletel 24.10.2014 | kategória:Medzinárodné Go podujatia

Pavol Lisý v úspechoch na medzinárodnej Go scéne pokračuje. 23. októbra vo Výmennom zápase Japonsko vs Európa sa stretli európski profesionálni hráči Ali Jabarin 1p a Pavol Lisý 1p proti Takashima Yugo 1p a Hiroshi Hashimoto. Pavol Lisý si už na začiatku partie vybudoval mierny náskok, no neskôr sa si nevšimol, že jeho skupina môže umrieť. V tomto momente sa diváci presunuli k partii Aliho Jabariho, ktorý so svojim japonského protivníkom napokon prehral tesne o 5.5 bodu.

Potom sa diváci presunuli späť k partii Pala a na ich prekvapenie, Hashimoto Palovu skupinu nezabil! Náš profík si napokon dokázal udržať náskok a Hashimoto sa vzdal.
 

Zápase Európsko vs Japonsko tak dopadol remízou 1:1.

27. októbra bude súperom Aliho Jabarina Saito Tadashi 8p a náš Palo Lisý bude hrať proti Yuki Satoshiovi 9p. Držme mu palce! Zápas by malo byť možné sledovať na tomto odkaze. Na tomto odkaze sú tiež k dispozícii partie zo včerajška. Budete na to potrebovať ale špeciálny softvér pre Windows. Odporúčame pre účely prezerania na odkazované stránky použiť službu Google Translate.

Časti partie sú tiež na sensei's library.

SGF partie

SGF partie na Eidogo

 

informácia je prebraná z EuroGo TV

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.