Aktualizácia 2:Pavol Lisý je prvým európskym profesionálnym hráčom Go!!!

uverejnil:Lukas Vyletel 21.06.2014 | kategória:Všeobecné

Od 23. mája prebiehal turnaj organizovaný Európskou federáciou Go, ktorý je dôležitým historickým mílnikom. Na tomto turnaji sa rozhodovalo o prvých dvoch profesionálnych európskych hráčoch Go. Na tento 6 kolový turnaj boli pozvaní najsilnejší hráči Európy. Prve dve kolá sa odohrali v Štrasburgu, 3. a 4. kolo v Amsterdame, no a záverečné dve kolá sa odohrávajú vo Viedni. 

Za prvého profesionálneho hráča mal byť vyhlásený účastník, ktorému sa podarilo ako prvému získať 4 po sebe nasledujúce výhry. Zvyšní hráči dostanú šancu sa pobiť o titul druhého profesionálneho hráča. 

Turnaj sa narozdiel od väčšiny európskych turnajov hral podľa čínskych pravidiel. 

Najpozitívnejšou správou pre Slovensko je, že náš reprezentant Pavol Lisý ako prvý z hráčov dokázal vyhrať 4 krát po sebe a získať tak titul prvého európskeho profesionálneho hráča a je to tak preňho zatiaľ najväčší úspech v Go. O druhom profesionálnom hráčovi stále nie je rozhodnuté.

Momentálne však napríklad narozdiel od Českej republiky, je Pavol Lisý jediný slovenský hráč v európskej špičke a pre slovenské go zostáva ešte veľa práce, aby sme vychovali ďalšieho európskeho profesionálneho hráča.

Gratulujeme Paľkovi k jeho obrovskému úspechu a držíme palce aj v ďalšej kariére. 

Výsledky partií turnaja môžete nájsť na stránke EGF

Aktualizácia:
Pekný článok o Go a Pavlovi Lisom napísal Ľubomír Štulajter v tomto blogovom príspevku

Aktualizácia 2:
Druhým európskym profíkom sa stal Ali Jabarin z Izraela

Komentáre:

Ad: "Momentálne však napríklad narozdiel od Českej republiky, je Pavol Lisý jediný slovenský hráč v európskej špičke ..." Skusme niekoho naturalizovat ako basketbalistky! :P http://sport.sme.sk/c/7209451/americka-basketbalova-hviezda-k-nam-prichadza-pre-viziu-olympiady.html
06.06.2014 napísal: Pavol_sr Lisy
Najlepsie nejakeho korejca!
21.06.2014 napísal: Lukas Vyletel


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.